Ученичка от НУИ "Проф.В. Стоянов" получи грамота от Галин Григоров

2
Бетина Арнаудова от 12 б клас се е справила отлично в изложба на художника Йоаний
Бетина Арнаудова от 12 б клас се е справила отлично в изложба на художника Йоаний

Бетина Арнаудова от 12 б клас на Националното училище по изкуствата „Проф.В. Стоянов“ получи грамота от областния управител Галин Григоров.

Поводът е отличното й представяне в настоящата изложба на художника и преподавател Иван Иванов – Йоаний, посветена на 60-годишнината от основаването на училището.

„Позволете ми да Ви припомня думите на Анри Матис, че креативността изисква кураж!“, се казва във връчения поздравителен адрес от името на областния управител на Бетина Арнаудова.

Бетина започва своето образование още от 1-ви клас в Националното училище по изкуствата, а от шест години насам се занимава интензивно с изобразително изкуство. Любимите й жанрове са живопис, графика и скулптора, като самата тя изучава живопис. Неин класен ръководител е художникът Живко Лазаров.

Изложбата на Йоаний включва рисунки, етюди, графики,ескизи и скици на негови ученици, направени по време на дистанционното обучение и е посветена на 60-годишнината от основаването на НУИ „Проф.В. Стоянов” –Русе. Експозицията ще бъде отворена за жителите и гостите на Русе до 9-ти юни в Художествената галерия, намираща се на ул. „Борисова“ № 39.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари