Учени от БАН: Мартениците, които закачаме по дърветата, са опасни за здравето

1
Те се носят във въздуха и стават част от праховите частици, които дишаме
Те се носят във въздуха и стават част от праховите частици, които дишаме Снимка: Стандарт

Те се носят във въздуха и стават част от праховите частици, които дишаме

Мартениците, които масово закичваме по дърветата, са изработени от микропластмаса и крият опасност за природата и за здравето ни. За това предупреждават от неправителствената организация "Леспластик" и учени от БАН, предава bTV.

От три години Никола Бобчев изследва микропластмасата в мартениците в лабораторията по морска екология към БАН.

"Тези са чисто нови, които са от магазина и не са употребявани въобще. Тези са приблизително на една година, като съм ги свалил от дървета, като са все по-деградирали с всяка изминала година“, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    И баба ми...
    И баба ми така казваше, че закичени на дърветата мартениците стават част от праховите частици, хем не работеше в БАН. Този Никола Бобчев от БАН 3 /три/ години е изследвал мартениците в лаборатория, 3 /три/ години е получавал заплата за тази глупост. Закривай БАН, смешници долни, уволнявай и закривай БАН!!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари