Учени: Антисептични средства с йод понижават риска от заразяване с COVID-19

0
Стигнахме до извода, че спрей за гърло на йодна основа намалява с 24 на сто риска от зараза с инфекцията, каза доц. Раймонд Сит
Стигнахме до извода, че спрей за гърло на йодна основа намалява с 24 на сто риска от зараза с инфекцията, каза доц. Раймонд Сит

Стигнахме до извода, че спрей за гърло на йодна основа намалява с 24 на сто риска от зараза с инфекцията

Редовното използване на антисептични средства на основата на йод и повидон понижава риска от зараза с новия коронавирус, особено на места с голямо струпване на хора, пишат учени от Националната болница на Сингапур в доклад, цитиран от ТАСС.

Изследването им е проведено в период от шест седмици в общежития, обитавани от работници имигранти, станали през миналата година основен източник на разпространение на новия коронавирус в републиката. "Стигнахме до извода, че спрей за гърло на йодна основа намалява с 24 на сто риска от зараза с инфекцията", каза доц. Раймонд Сит. Участниците в експеримента приемали препарата три пъти дневно, предаде БТА.

Той посочи също, че друга група участници в изследването приемали веднъж на ден хидроксихлорохин, който намалява с 21 на сто риска от зараза.

Авторите на изследването предупреждават, че това са само "допълнителни мерки" за недопускане на разпространението на вируса в "особени условия" - в затвори, бежански лагери и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари