Учен, свързан със създаването на Новичок, се извини на Навални

0
Поднасям дълбоки извинения на Навални, че съм участвал в това престъпно деяние по създаването на веществото, с което е бил отровен, заяви днес Вил Мирзаянов
Поднасям дълбоки извинения на Навални, че съм участвал в това престъпно деяние по създаването на веществото, с което е бил отровен, заяви днес Вил Мирзаянов

Химик, който твърди, че е свързан с тайната съветска програма за създаване на невротоксичното вещество Новичок, се извини на руския опозиционер Алексей Навални, който според германските власти е бил отровен с това вещество, предаде Франс прес.

"Поднасям дълбоки извинения на Навални, че съм участвал в това престъпно деяние по създаването на веществото, с което е бил отровен", заяви днес Вил Мирзаянов в интервю за опозиционната телевизия "Дожд", предава БТА. Според него критикът на Кремъл вероятно е погълнал отровата, тъй като изглежда не е заразил други хора.

За разлика от него друг учен, участвал в създаването на Новичок - Владимир Углев, заяви пред руския сайт за разследвания "Проект", че оцеляването на Навални сочи, че той е бил в контакт с отровата чрез кожата, без да я поглъща. Руски учен, представян от държавните медии като сътрудник при създаването на Новичок, постави днес под съмнение изявленията на Мирзаянов. Пред РИА Новости Леонид Ринк твърди, че Мирзаянов никога не е влизал в групата по разработката на това вещество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари