Учебната година в Спортното училище започна

0
Първият учебен звънец удари днес за над 230 ученици
Първият учебен звънец удари днес за над 230 ученици Снимка: вестник Бряг

Първият учебен звънец удари днес за над 230 възпитаници на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе.

Присъстващите на празника ученици и родители посрещнаха с тържествен ритуал знамето на училището, а след това директорът Любомир Ковачев поздрави всички и лисна менче с вода с пожелание на ученици и учители да им върви като по вода през новата учебна година, пише вестник Бряг. Тази година най-много са желаещите да спортуват кану каяк, футбол и щанги, съобщи директорът.

Церемонията се състоя днес сутринта в двора на бившата гимназия по зърнопреработване, защото все още продължават довършителните работи по ремонта и санирането на сградите на училището и общежитието. Както вече писахме, ремонтът се извършва по проект на Министерството на младежта и спорта по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която осигурява и средствата от 3 милиона и 81 хиляди лева.

Строително-ремонтните работи обхванаха реновирането на сградите на училището и общежитието, както и тяхното пълно саниране. Други 591 хиляди лева са вложени в новата материална база на училището, общежитието и столовата.

Очаква се ремонтът да приключи до две седмици, затова всички ученици отиват на спортен лагер и след завръщането си ще могат да започнат учебния процес на 15 септември заедно с връстниците си от другите училища в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари