Убивате доматите като ги слагате в хладилника

0
След многобройните изследвания е потвърдено
След многобройните изследвания е потвърдено

Повечето хора, след като купят домати веднага ги поставят в хладилник, за да запазят свежестта им. Въпреки това учените от френското агрикултурно дружество твърдят, че това е грешно, съобщи" За жената".

След многобройните изследвания те са потвърдили, че доматите в хладилника за кратко време омекват и губят хранителните си вещества и техния характерен аромат отслабва.

Доматите произхождат от райони с топъл климат и тяхното съхранение в хладилник води до химични промени, които причиняват разпадане на техните клетки.

Това се случва вече при температура по-ниска от 10 градуса, докато по-голямата част от хладилници работят при температура от 2 до 6 градуса. Ако сте закупили домати, които вече са меки и презрели, тогава ги съхранявайте в хладилник, защото това ви е единствената опция, за да не ги изхвърлите, казват учените.

Картофите също не трябва да се държат в хладилника, тъй като под влияние на ниските температури нишестето се превръща в захари и картофите добиват сладникав вкус.

По отношение на лука съществува друг проблем – той просто ароматизира всички останали продукти. От друга стана губи своята твърдост, което нарушава и вкусовите му качества. Никак не е случаен фактът, че по-възрастните и опитни домакини никога не държат червения лук в хладилника си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари