Убийство и самоубийство в село Горско Абланово

16
Мъж уби жена си с чук и се обеси
Мъж уби жена си с чук и се обеси Снимка: БГНЕС / архив

Село Горско Абланово в община Опака бе разтърсено от зловеща драма в петък - в двора на дома му бил открит обесен мъж на 64 години, а недалеч от него лежал трупът на жената, с която мъртвият живеел от дълги години на семейни начала. Тя също била на 64 години.

Сигналът за двата трупа е подаден към 12:30 часа в петък от съсед, който пръв се натъкнал на мъртвите. Това съобщиха в понеделник от полицията в Търговище.

Край трупа на жената бил открит чук, с който най-вероятно тя е била убита. Огледът показал, че в областта на главата й имало наранявания, нанесени с твърд предмет. По тялото на мъжа нямало видими следи от насилие.

Най-вероятно мъжът първо е убил жената, а след това си е надянал примката.

В селото разказват, че двамата мъртви живеели заедно без брак, но имали 4 пораснали вече деца - 3 момичета и 1 момче. Занимавали се с животновъдство - мъжът бил пастир на собствени крави и кози, а жената се водела безработна.

Две от дъщерите им живеели и работели от доста време в Австрия. По неофициална информация до фаталния край се стигнало тъкмо след гостуване на родителите им в западната държава. Първа за страната на валса заминала майката, бащата тръгнал по-късно. Там му сервирали новината, че половинката му използвала факта, че по документи е неомъжена и сключила брак с австриец, за да вземе двойно гражданство - австрийско след българското. В селото не знаят дали този брак е бил фиктивен и дали е консумиран, както и дали българката е знаела немски, за да се разбират с жениха, но е сигурно, че "сватбата" е отключила ревността на пастира от Горско Абланово.

Все пак двамата се върнали заедно от Австрия в селото си на 1 март. Пет дни по-късно съсед отишъл да съобщи на мъжа, че поръчаните от него лекарства пристигнали от Австрия, но човекът не открил живи хора в двора.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс по описа на РУ в Попово. Действията по разследването се извършват под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Търговище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари