Творби на занаятчии от цяла България очакват русенци в центъра на града

2
Концерт и лазерно шоу са част от програмата на изложението „Уикенд туризъм“
Концерт и лазерно шоу са част от програмата на изложението „Уикенд туризъм“ Видео: Русе Медиа

Над 120 обекта, представящи различни занаяти от цяла България, предизвикат огромен интерес сред русенци и гостите на града

В рамките на изложението „Уикенд туризъм“ в Русе, което продължава до събота включително, има и атракции за малки и големи.

Изложението на занаяти включва всякакви ръчно изработени творби – от икони, бижута, облекла с народни мотиви, през картини, ножове, пафти и сувенири до билкови тинктури за здравето, информира Русе Медиа.

Фестивалът на туристическите анимации на площада предлага шах за деца, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка и др.

Програмата, организирана от община Русе, продължава още два дни. Днес от 17 ч. шеф Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще представи своя сладолед „Гараш“, който е измислен специално за Русе. От 18 ч. започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В събота от 9 ч. ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“. Вечерта приключва с „Ruse light & rhythm fest”, който ще се проведе на Голямата сцена на площад „Свобода“. Там в 19 ч. ще започне концертът на Павел и Венци Венц, последван от изпълнения на Тита. ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“ ще демонстрира „Светлината в моя гардероб – футуристично светещо модно ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата, а от 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари