Турция сваля ветото за присъединяване на Швеция и Финландия в НАТО

2
Турция подписа меморандум, с който се съгласява да оттегли ветото си във връзка с кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО
Турция подписа меморандум, с който се съгласява да оттегли ветото си във връзка с кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО

Турция вече няма да се противопоставя на присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Това заяви финландският президент Саули Нинистьо, предаде Асошиейтед прес.

Турция подписа меморандум, с който се съгласява да оттегли ветото си във връзка с кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО, заяви днес канцеларията на финландския президент, предаде Франс прес.

Това споразумение бе подписано пред камерите на медиите от ръководителите на външните министерства на трите страни в Мадрид, където ще се състои срещата на върха на НАТО, и е доказателство, че Турция ще подкрепи кандидатурите на двете страни за присъединяване към НАТО, се казва в комюнике на Нинистьо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    русенец
    Хубава новина, въобще вече има две хубави новини Гоним 70 безделника, които вършат всичко друго, но не и дипломатическа работа. То колко е било това Посолство. На малка България - едно посолство и две консулства. Агент до агента, я да си вървят в Блатная е най-добре. А и сега с тази новина - още по-хубав ще бъде деня. Преспокойно тези 70 "дипломата" могат да ги разставят да охраняват границата на Империята на злото с Финландия. Доста черни дни се задават за Путлер. А оня и наглее - войната щяла да спре, когато Украйна капитулира. Явно рашките не могат да победят и искат капитулация. А това става най-лесно като обстрелваш болници, училища, театри, търговски центрове.
  • 4
    1
    zZz
    значи скандинавите са пуснали курбан политическите опоненти на Ердоган.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари