Турция сменя посланика си в България след по-малко от 2 години на поста

0

Турция включи България в списък с 24 нови посланически назначения и така избра нов представител в София две години след като сегашният, Хасан Улусой, започна мандата си преди по-малко от две години.

Айлин Секизкьок е първата жена, която ще бъде посланик на Турция в България, пише Дневник.

В. "Хюриет" отбелязва, че тя, бивш генерален консул на Турция в Милано, е постъпила на работа в дипломатическата служба едва на 19 и е била най-младата жена в системата на турската дипломация.

Според БНР Хасан Мехмет Секизкьок, посочен от турското външно министерство като нов посланик в Северна Македония, е неин съпруг.

Улусой връчи акредитивните си писма в края на 2017 г.

В списъка се отбелязва, че Хасан Улусой ще е посланик в Брюксел (не се уточнява дали става дума за сегашния посланик в София).

Списъкът, публикуван първо в Анадолската агенция и разпространен от в. "Дейли сабах", сочи, че нови посланици ще има и във Виетнам, Туркменистан, Бангладеш, Алжир, Шри Ланка, Беларус, Естония, Казахстан, Йордания, Гватемала (където бе назначен, също преди 2 г., предишният посланик Сюлейман Гьокче), Мадагаскар, Коста Рика, Доминиканската република, Тринидад и Тобаго, Гамбия, Чад, Лаос, Чили и Габон.

Назначени са и представители на Анкара в Организацията за ислямско сътрудничество и Международната организация за гражданска авиация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари