Турция отмени преговорите с Швеция и Финландия за присъединяването им към НАТО

1
Предвиждаше се трите страни да проведат следващия месец преговори по механизма за присъединяване
Предвиждаше се трите страни да проведат следващия месец преговори по механизма за присъединяване Снимка: Shutterstock

Предвиждаше се трите страни да проведат следващия месец преговори по механизма за присъединяване

Преговорите по тристранния механизъм между Турция, Финландия и Швеция във връзка с присъединяването на двете скандинавски държави към НАТО са били отменени за неопределено време по молба на Турция днес, съобщиха турските медии.

Предвиждаше се трите страни да проведат следващия месец преговори по механизма, стартиран през август 2022 г.

Напрежението през последните седмици се задълбочи, като Турция осъди Швеция, че е допуснала изгаряне на екземпляр на Корана пред посолството на Турция в Стокхолм и че позволява на поддръжници на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК) да организират антитурски демонстрации, отбелязва "Дейли сабах", цитиран от БТА.

Швеция иска да възстанови диалога с Турция във връзка с кандидатурите на Швеция и Финландия за бързо присъединяване към НАТО, заяви днес шведският премиер Улф Кристершон, цитиран от Ройтерс.

"Няма друг въпрос от националната сигурност, който да е по-важен от това ние, заедно с Финландия, бързо да станем членове на НАТО", каза пред репортери Кристершон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари