Турска делегация в Русенския университет

0

Делегация от университета в град Амасия, Турция бе на посещение в Русенския университет.

Нека да погледнем към нашите културни традиции и да начертаем успешно бъдеще за нашите студенти", с тези думи зам.-ректорът по учебната работа на Русенския университет проф.

Пламен Кангалов приветства делегацията от 45 преподаватели и студенти от Педагогическия факултет на Университета в гр. Амасия, Турция, ръководена от проф. Тунджай Демирташ.

Гостите бяха посрещнати от зам.-ректорите проф. Пламен Даскалов и проф. Диана Антонова,  главният секретар на Русенския университет доц. Таня Грозева, деканът на Факултет Природни науки и образование доц. Десислава Атанасова, директорът на Дирекция Чуждестранни студенти доц. Красимир Мартев, ръководителят на катедра Педагогика, психология и история доц. Ася Велева, членове на катедрата и факултета.

Тази среща постави началото на изпълнението на договора между двата университета за съвместна културна и научна дейност. От двете страни беше заявено желание за обмен на студенти и преподаватели, разработване на общи научни и образователни проекти, участия в научните конференции и в студентските и докторантски научни сесии в областите образование и роботика.  Основните моменти в развитието на Русенския университет и постигнатите успехи за 71 години от създаването му бяха представени от главния секретар доц. д-р Таня Грозева. Академичното ръководство на Русенския университет награди с кристален приз Ректора на Университета в гр. Амасия, проф. д-р Метин Орбей, като знак на уважение за утвърждаването на политиката за сътрудничество между българските и турските висши учебни заведения.  

Проф. Нурсет Касап представи Университета в гр. Амасия пред повече от 200 студенти от различни специалности на факултет „Природни науки и образование", преподаватели, чуждестранни и Еразъм студенти и гости от Русе. Турският университет е създаден преди 11 години, а педагогическият му факултет обучава 5000 студенти.

Концерт с участието на културните клубове при Русенския университет показа българските традиции. Гостите разгледаха материалната база на висшето училище и се запознаха с културните и исторически забележителности на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари