Турнир в Стамболийски събира средства за малката Яни от Русе

0
За сега са събрани над 3 000 лева, утре турнирът продължава
За сега са събрани над 3 000 лева, утре турнирът продължава

За пореден път днес доказахме, че когато се обединим, че когато гледаме в една посока, можем да постигнем много.

Това се случи по време на Благотворителния футболен турнир, който се проведе днес на стадион "Георги Славков" в Стамболийски. Той ще продължи и утре и е по инициатива на Мариан Бояджиев с помощта за организацията на Петър Спасов, и двамата от Стамболийски, и с помощ от Община Стамболийски. Турнирът е за една благородна кауза - за набиране на средства за животоспасяваща операция на 6-годишната Яница Карачорова, за която се провеждат подобни инициативи в цялата страна и ние също решихме да се включим и да помогнем на семейството да събере необходима сума от 200 000 лева.

Това съобщава чрез Фейсбук профила си кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Ето какво посочва още градоначалникът:

Много се радвам, че още първия ден само за няколко часа на нашия стадион бе събрана една добра сума от 3 163 лева. За това трябва да благодарим и на отборите, които се включиха в турнира и аз искам да ги изброя поимненно: КАЗАЦИТЕ, ПЕШЕХОДЦИ, НАБОРИТЕ, ПРОФЕСИОНАЛ 777, Лоби Бар 777, БУЛС, Northern crimаinals, НЕГОДНИЦИТЕ, ЗВЪНЧЕ, Завръщането, Вето 1, Кичуза Пловдив, The youth face, Psiho youths, Psiho youths 2, 851 Tyf, Баските, Fuego.

Това са непрофесионални отбори от Пловдивска и Пазарджишка област, които откликнаха на нашата инициатива и се включиха в турнира срещу такса от по 60 лева за отбор. Отделно от таксата всички състезатели са дарили и допълнително лични средства. Подкрепа оказаха феновете на Ботев Пловдив, феновете на Левски, феновете на нашия отбор "Тракия", както и треньорите от Стамболийски, отзоваха се много граждани и хора от бизнеса, които ще дойдат и утре и ще участват в благородната инициатива. Днес благотворително имаше базар, като продажбите от него също бяха дарени за каузата. Утре ще има също продажби на безалкохолно, бира и храна, като парите от тези продажби са също за каузата. Предстои през утрешния ден да се играят финалните мачове, които стартират в същоя час 9 - 9.30 ч., като има подготвени купи победителите и за всеки един от отборите благодарствена грамота за участието и за дарението за каузата. Вярвам, че и през втория ден ще се събере още едно добра сума, която ще бъде внесена в банковата сметка за операцията на детето:

Банка ОББ гр.Русе

BG86UBBS80021018888650

Яница Петрова Карачорова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари