Туристически еко походи на ученици от Русе

0
Учениците ще се включат във воден поход по реката около остров „Люляка“, с каяци и инструктори от ТД „Приста“
Учениците ще се включат във воден поход по реката около остров „Люляка“, с каяци и инструктори от ТД „Приста“ Снимка: Dunavmost / Архив

Десетки русенски ученици ще се включат в два туристически еко похода, организирани от Туристическо дружество „Приста“. 

На 17-ти ноември, учениците от специалността корабоводене на Професионалната Гимназия по Речно Корабостроене и Корабоплаване ще се запознаят с дейността на русенските туристи, водният туризъм и природното богатство на река Дунав. Те ще се включат във воден поход по реката около остров „Люляка“, с каяци и инструктори от ТД „Приста“. Там те ще почистят част от острова от пластмасови бутилки и отпадъци, ще научат повече за опазването на реката, нейното биоразнообразието и кои са основните замърсители. В събитието ще участват 20 ученика от ПГРКК и техните преподаватели инж. Ивелина Георгиева и капитан Диян Атанасов, а от ТД Приста - Сашо Попов, Михаил Михов, Пламен Петров  и още няколко опитни водни туристи.

Две дена след това, на 19 ноември/вторник/, ще се състои туристически поход с ученици от СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“ до хижа „Минзухар“, в района на Образцов чифлик. Там участниците ще минат през атракциона „въжена градина“, ще се запознаят с гората и горските обитатели през есента. Ще участват и в почистването на района на спирка „Касева чешма. Групата ще бъде водена от планинския водач Михаил Михов. Ще помагат доброволци от ТД „Приста“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари