Туитър определи публикации на Доналд Тръмп като „необосновани“

0
Социалната мрежа обяви, че президентът на САЩ разпространява фалшиви твърдения
Социалната мрежа обяви, че президентът на САЩ разпространява фалшиви твърдения Снимка: Getty Images

За първи път социалната мрежа Туитър определи информация в две от публикациите на президента на САЩ Доналд Тръмп като „необосновани“ и обяви, че той разпространява фалшиви твърдения.

В тях той „невярно твърди“, че гласуването по пощата на предстоящите президентски избори ще доведе до „манипулиране на вота“, обявиха от технологичната компания, пише Свободна Европа.

„Няма НИКАКЪВ НАЧИН (НУЛА!), гласуването по пощата да бъде нещо по-различно от сериозна измама. Пощенските кутии ще бъдат разграбени, бюлетините ще бъдат фалшифицирани и дори ще бъдат незаконно принтирани и подписани чрез измама“, пише Тръмп.

Под туитовете на Тръмп от социалната мрежа поместиха оцветени в синьо линкове, на които пише „Вижте фактите относно гласуването по пощата“, които пренасочват потребителите към репортажи на Си Ен Ен, "Уошингтън поуст" и други медии, които опровергават твърденията на президента. От Туитър подчертават, че няма никакви доказателства, че гласуването по пощата е свързано с фалшифициране на вота.

Другата публикация, за която президентът на САЩ беше санкциониран, е за това, че в щата Калифорния всички граждани ще получат бюлетини по пощата. От Туитър посочват, че само хората, които са се регистрирали за участие в изборите, ще получат бюлетини.

Само няколко часа след действията на Туитър, Тръмп нападна социалната мрежа с няколко поредни туита, наричайки ситуацията „заглушаване на свободната реч“ и обяви, че това е намеса в президентските избори през 2020 г.

„Туитър сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те твърдят, че моите думи относно гласуването по пощата, което ще доведе до масова корупция и измама, е невярно, позовавайки се на твърдения от медиите за фалшиви новини Си Ен Ен и "Уошингтън поуст" на "Амазон“, написа Тръмп.

От няколко години насам Туитър търпи сериозни критики за липсата на реакция срещу постове на президента, в които се съдържат неверни твърдения или заплахи.

В последните седмици темата за гласуването по пощата се превърна в разделителна линия между Демократическата и Републиканската партии. Демократите, както и управляващите в някои щати, настояват практиката да стане по-популярна, с цел опазването на здравето по време на пандемията от коронавирус. Президентът Тръмп обаче твърди, че това ще доведе до сериозни фалшификации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари