Туитър блокира акаунт на американска депутатка

0
До блокирането се стигна, след като Марджъри Тейлър Грийн изрази съмнения за балотажа в своя щат, състоял се на 5 януари
До блокирането се стигна, след като Марджъри Тейлър Грийн изрази съмнения за балотажа в своя щат, състоял се на 5 януари Снимка: AP/БТА

Привърженик на конспиративните теории КюАнон, Марджъри Тейлър Грийн изрази съмнения за балотажа в своя щат

Туитър временно блокира акаунт на американска депутатка от ултрадясното крило в Републиканската партия, предадоха световните агенции, цитирани от dir.bg.

До блокирането се стигна, след като Марджъри Тейлър Грийн, представителка на Джорджия, неотдавна избрана в Конгреса и симпатизирала в миналото на движението, привърженик на конспиративните теории КюАнон, изрази съмнения за балотажа в своя щат, състоял се на 5 януари. Депутатката каза в Туитър, че на балотажа е имало измами, без да привежда доказателства в подкрепа. Туитър първо маркира съобщението, за да не може да се претуитва, но после реши да забрани акаунта за 12 часа за нарушение на етичните правила на социалната мрежа.

Тейлър Грийн протестира срещу временното блокиране на акаунта й. Тя каза, че картелът от Силициевата долина е предприел атака по няколко фронта, за да заглуши свободата на словото в Америка, като е изгонил от платформите Доналд Тръмп и е прочистил известен брой консервативи акаунти.

След щурма срещу американския Конгрес Туитър закри за постоянно акаунта на Доналд Тръмп и премахна 70 000 акаунта, свързани с КюАнон. Фейсбук пък закри профила на Тръмп за неопределено време и започна да премахва всички съобщения, свързани с лозунга "Спрете кражбата", визиращи кражбата на изборите. Гугъл и Епъл изключиха консервативната социална мрежа Палмър, ценена от привържениците на Тръмп, от платформите си за сваляне на приложения, а Амазон я изхвърли от сървърите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари