Цял един квартал в Русе диша ежедневно въглищен прах

18
Жалко е, че нито кмет, нито директора на РИОСВ-Русе не успяха да направят решителни крачки в борбата с този замърсител
Жалко е, че нито кмет, нито директора на РИОСВ-Русе не успяха да направят решителни крачки в борбата с този замърсител Видео: Фейсбук

Цял един квартал в Русе диша ежедневно въглищен прах, идващ от близкостоящ брикетен склад

Затова алармира Иван Белчев, един от най-изявените радетели за чист въздух в крайдунавския град. Ето още от неговия пост, публикуван в социалните мрежи:

"Прекомерното излагане на въглищен прах води до увреждане на белите дробове, възпалителни процеси и пневмокониоза.

Русенци не заслужават такава съдба и затова те се организират, правят подписки, изпращат писма до екоминистерството и Община Русе. Ефектът през последните години беше нулев, както можете да видите от видеото ми днес.

Лично уведомих миналата седмица новия еко министър, г-н Борислав Сандов за проблема и сега ще му изпратя този материал и документацията до момента.

Жалко е, че нито кмет, нито директора на РИОСВ-Русе не успяха да направят решителни крачки в борбата с този замърсител.

Този брикетен склад трябва да се премести извън града и дейността му да е в голямо закрито хале. Камионите и колите, които влизат и излизат да им се почистват гумите, защото виждате каква чернилка е около фабриката. Кучетата да се освободят, защото са обречени (очаквам кучкарите да се активизират).

Видеото е заснето на 14.01.22 край Гара Разпределителна в Русе."

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Гражданин
    Изявеният активист, както е определян от медиите или той сам се представя като такъв, да съсредоточи вниманието си не само към такива квартали и обекти в града, но и към проблемите на улица "Муткурова", превърнала се в "идеалния паркинг" в идеалния център на Русе с множество паркирани автомобили, които замърсяват въздуха. Това се случва при наличието на два големи подземни паркинга в централната част, които стоят празни. Трагична е картината и със сметосъбирането, за което се използват нефункционални и мръсни контейнери, а площите под и около тях са силно замърсени и изобщо не се почистват, въпреки сигнали до кмета на община Русе. Уважаеми господин екоактивист, отворете си очите, защото Вие имате жилище на тази улица и всеки божи ден минавате по нея. Или в стремежа да развивате "политическа кариера", както сте се изказал пред граждани и съседи, се активирате и говорите за директни контакти с министър. Защо доскоро името и активността Ви не бяха медийно осветявани или живеещите на тази улица не са забелязали Вашата дейност като изявен екоактивист?!
  • 11
    3
    русенец
    В Русе кмет, областен и РИОСВ не са органи, а органки. На дърти години трябва да си търсим друг град, а най-добре Родина.
  • 19
    2
    Иванов
    Русе го превърнаха в газова камера и после се чудим защо и комарите избягаха от града.
  • 20
    1
    живеещ наблизо
    Браво Иване! Като няма органи, които да следят, ние трябва да вървим с камерите за да им показваме реалността. А те нека се хвалят един другиго - кой колко много работа е свършил и да се пъчат с висока себеоценка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари