Цветанка Андреева: ПП имаха за цел да вкарат ГЕРБ в капан

0
Целта на ПП беше да пакетират ГЕРБ в коалицията, която винаги им преписват - с ДПС и с подкрепата на „Възраждане“
Целта на ПП беше да пакетират ГЕРБ в коалицията, която винаги им преписват - с ДПС и с подкрепата на „Възраждане“ Снимка: БГНЕС

Целта на ПП беше да пакетират ГЕРБ в коалицията, която винаги им преписват - с ДПС и с подкрепата на „Възраждане“ 

"Създалата се ситуация в 48 Народно събрание, при която не бе избран председател, е резултат от добре премислена политическа стратегия на „Продължаваме промяната“. Това заяви в интервю за БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

„ПП имаха за цел да вкарат ГЕРБ в капан и да ги пакетират в коалицията, която винаги им преписват с ДПС и с подкрепата на „Възраждане“. Целта беше да се оспори процедурата в най-неподходящия момент, при положение, че този казус се дебатира от вторник и всички останахме с впечатление, че е решен, а именно двамата кандидати отиват на балотаж и този, който е събрал най-много гласове печели“, заяви политологът.

Според нея стратегическото поведение на партията на Кирил Петков и Асен Василев е поставило в неловко положение техните бивши коалиционни партньори. „ПП не бяха предупредили БСП, които бяха ядосани от този ход, както и „Демократична България“, които бяха поставени в изключително неизгодно политическо положение“, каза Андреева.

В така създалата се ситуация се очертава сблъсък между ГЕРБ и ПП. „Два са полюсите на сблъсък и всички ще се преориентират по тях“, подчерта политологът.

"Неизбирането на председател на парламента го прави нелегитимен. Това е най-лошият вариант", смята политологът. "По-добрият вариант е да имаме председател, който да е плод на консенсус или отстъпка", каза Цветанка Андреева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари