Цветан Василев: С ареста на Борисов се разбра, че в България няма недосегаеми

2
Получих одобрителни и окуражителни сигнали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни, заяви банкерът
Получих одобрителни и окуражителни сигнали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни, заяви банкерът Видео: Евроком

Ако някой, някъде навън е имал съмнение, че Прокуратурата в лицето на Гешев и Цацаров е реален обвинител, то това съмнение вече е разсеяно

Банкерът Цветан Василев направи коментар на живо от Сърбия в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" на ареста на Бойко Борисов и последните събития в страната.

"Арестът на Бойко Борисов показа, че в България няма недосегаеми и това е един от положителни ефекти на ареста. Получих одобрителни и окуражителни сигнали от САЩ, Брюксел, Гърция и други европейски страни. Трябва да си даваме ясна сметка, че в България има война срещу мафията, а Прокуратурата остана последната крепост на тази мафия. Ако някой, някъде навън е имал съмнение, че Прокуратурата в лицето на Гешев и Цацаров е реален обвинител, то това съмнение вече е разсеяно".

"Аз не смятам, че поведението на Иван Гешев е негово собствено желание. Той е човек, ориентиран към властта и много алчен, но е и много слаб човек. Предполагам, че е държан със страхотни компромати от Пеевски и Борисов. Свободният живот и кариерата на Иван Гешев биха приключили на секундата, ако Борисов и Пеевски извадят компроматите срещу Гешев", допълни Василев.

"Упражнението с ВСС е по-скоро да се покаже степента на деморализация на ВСС. Не би трябвало да се губи особено времето с управляващата коалиция, че ВСС ще промени мнението си, те също не са свободни хора. Трябва да се постави ударение върху ликвидирането на онези структури, които са най-големите бухалки на Прокруатурата. Важно е на Прокуратурата да й бъдат орязани възможностите да използва спецпрокуратурата. Важна е промяната в структурата и функциите на КПКОНПИ. Тя също е бухалка, знае се много добре как действа в тандем Гешев и Цацаров. Съдебната реформа не се заключава с Гешев и Цацаров, но от друга страна съдебна реформа с Гешев и Цацаров е невъзможна", каза още Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Ne
    Драмедия идва от драма и медия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари