Цветан Василев: КТБ беше поставена на колене от Сотир Цацаров

2
Банката не трябваше да бъде спасена, а да бъде унищожена, за да разграбят нейните активи, заяви банкерът
Банката не трябваше да бъде спасена, а да бъде унищожена, за да разграбят нейните активи, заяви банкерът Видео: Евроком

"Декларацията, която изпратих до Специализирания съд е в резултат на незаконния подход най-вече на Прокуратурата, на която е вменено да събира всякакви данни за престъплението с КТБ с изключение на това да ме разпита. Това не беше направено и самият специализиран съд взе решение през февруари да направи разпит, който до ден днешен не е реализиран."

Това каза в интервю за "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком банкерът Цветан Василев - основният подсъдим по мегаделото КТБ, лишен от правото да бъде разпитан. Той изпрати декларация към Спецсъда и към председателя на състава по КТБ съдия Виржиния Петрова. 

"В тази специална декларация аз наблегнах на няколко важни неща, включително това, че банката е фалирана с основната и главна роля на прокуратурата. Главният прокурор Сотир Цацаров имаше задачата да постави банката на колене и да убедят БНБ и правителството, че на КТБ не трябва да бъде помагано. Банката не трябваше да бъде спасена, а да бъде унищожена, за да разграбят нейните активи", допълни Василев. 

Банкерът коментира, че предложението на Иван Гешев за главен прокурор, и това на Сотир Цацаров за оглавяването на Антикорупционната комисия, са двусмислено свързани като награди за тяхното изпълнение по казуса КТБ. "Задачата на Гешев беше по-тежка, защото трябваше да инкриминира нормална банкова дейност, а от друга страна трябваше да вкарат и мен в неща, които не съм извършвал, защото в банката не е имало престъпна дейност. Банката трябваше да бъде изчистена от всички нейни активи, за да не бъде извършен поглед върху тях, а те да бъдат разграбени междувременно", обясни Василев.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари