Цвета Маркова: Цацаров ще бъде освободен по-рано

0
"И преди е имало случаи с отнемане достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел", заяви юристката
"И преди е имало случаи с отнемане достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел", заяви юристката Видео: NOVA

Искат оставката на главния прокурор, но в Конституцията и законите пише друго, заяви още юристът

"Дадена е заявка, че ще бъде депозирана молба в Народното събрание на 1 март за прекратяване на мандата на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Вероятно това е библо катализатор за отнемане достъпа му до класифицирана информация", това каза в ефира на „На Фокус” по NOVA Цвета Маркова, магистър по право и бивш председател на ДКСИ.

Според нея въобще няма да се чака до 1 март и Цацаров ще бъде освободен още следващата седмица поради невъзможност да изпълнява служебните си задължения.

"На практика той няма да може да работи без достъп до такава информация", допълни Маркова.

"Такъв ход от страна на властта не е нов и преди е имало случаи с отнемане достъпа до класифицирана информация на хора на висок пост, които са представлявали България в Брюксел", заяви още тя.

Относно желанието за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Цвета Маркова подчерта, че това може да стане само чрез промяна в Конституцията или на Висшия съдебен съвет.

"Законодателната власт иска тази оставка, но в Конституцията и законите пише друго - той има мандат и той изтича", заяви юристът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари