Цвета Караянчева: Нека да бдим да не се върне Народният съд

1
Да бдим да не се повтори Чернобил
Да бдим да не се повтори Чернобил

Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цветът на нацията, да бдим да не се повтори Чернобил.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна в лично обяснение, предаде Фокус.

"Предложението, което днес направих, не е само мое. Под него са се подписали и председатели на парламентарни групи. Тук някой от трибуната каза, че съм казала да бдим. Да, нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цвета на нацията. Да бдим да не се повтори Чернобил, когато български граждани бяха навън на улицата и манифестираха и ядяха целена салата, а партийните величия стояха някъде на тихо и ядяха специална биологична храна", каза още Караянчева.

"Защо след като няма заплаха, вие уважаеми колеги, не провеждате вашите събрания", обърна се Караянчева към БСП.

"Уважаеми колеги, уважаеми приятели, казах ви, че тук ще се говори, че това е против Конституцията, че задушаваме парламентаризма в България - говорете каквото искате. Ако ние днес имаме възможност да спасим човешки живот на вас, на ваш близък, на хора, работещи в администрацията, на мен уважаеми приятели, това ми е достатъчно. Мислете", допълни председателят на парламента.

Преди това Караянчева предложи да се свикват заседания на парламента, когато има актове за извънредното положение, а парламентарният контрол да бъде писмен.

Тя предложи да се свикват заседания на парламента, когато има актове, които трябва да се гласуват във връзка с извънредното положение.

парламентарният контрол да бъде писмен. Няма да се гледаме по телевизията, но мисля, че това на този етап не е проблем. Знам сега, че някой ще каже това е диктатура в полза на изпълнителната власт, защото с това се възможност двама генерали да ни управляват, че парламентаризмът загива и всякакви други такива клишета. Нека да четем Конституцията", каза още Караянчева.

Председателят на Народното събрание отчете, че депутатите са на гъсто в зала и не се знае кой от тях е бил контактен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари