Цвета Каранчева: Справедливостта възтържествува!

2
Неправомерно задържаните от Рашков осъдиха МВР
Неправомерно задържаните от Рашков осъдиха МВР Снимка: dnews

Неправомерно задържаните от Рашков осъдиха МВР

Цвета Караянчева, областен лидер на ГЕРБ, оповести пред журналисти решението на Административния съд на Кърджали по отношение на заповедите за задържане на членове на ГЕРБ по време на предизборната кампания за 46 НС.

„Тогава се провеждаха акции, много хора бяха принуждавани да подписват протоколи без да имат никакво основани за това, бяха арестувани, задържани за 24 часа. Още тогава ние заявихме, че на тази наши колеги, които са неправомерно задържани, ще им осигурим правна помощ, за да си търсят правата пред съда.“, припомни Караянчева, цитирана от Арда нюз.

Ефектът от арестите беше 200 000 гласа по-малко за ГЕРБ благодарение на тези полицейски акции, така както обяви вътрешният тогава министър в служебния кабинет -Бойко Рашков. „Хората се уплашиха да гласуват“, коментира тя. Затова потърсихме правата си и вече е факт решението на Административния съд, а именно: заповедите за задържане на Хюсеин Садък, Шукри Вели и Митко Хатимов са отменени. Решението е окончателно и МРВ е осъдено да плати разноските по делата, които са в размер на 1 270 лева.

Справедливостта възтържествува“, отсече Цвета Каранчева.

Тя допълни, че делата ще продължат. „Ще търсим отговорност за неимуществени вреди на пострадалите от незаконосъобразните действия на основание Закона за отговорността на държавата и общините за вреди и по чл.45 от Закона за задълженията и договорите. Отново ще съдействаме на тези наши колеги и ще си търсим правата.“, заяви Караянчева.

Бившият шеф на Народното събрание благодари на българския съд за решението, което беше взето в полза на Иван Гавазов. Инж Гавазов беше възстановен на поста директор на Областно пътно управление. „Безспорен авторитет и професионалист. Човек, който беше несправедливо обвинен в нещо, което е недостойно и което е плод на дребнави чиновници, хора, които си мислят, че когато имат власт, могат да оказват натиск и да уволняват.“, коментира Цвета Караянчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    аааа
    а как я нарече боко :)
  • 4
    2
    Тиквун
    Лелче, имаш ли гащи отдолу?
  • 9
    1
    Ъ?
    Да не си тръгнала пеша ма тъпа понцинкована кофа такава?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари