Цивилни жертви и ранени при въздушна атака срещу Харков

0

За това съобщават украинските власти

Най-малко осем души са загинали в Харков след руски въздушен удар срещу жилищен район в града, който е подложен на нападения от руските сили, съобщават украинските власти, цитирани от Франс прес, Укринформ и БТА.

Освен това при въздушния удар са били ранени шестима души, а 38 души са били спасени, съобщи във Фейсбук украинската Държавна служба за извънредни ситуации. Тя публикува снимка на спасители, работещи в повреден жилищен блок.

Двама от спасените са били извадени изпод развалините на пететажния блок, спасителите продължават работата си, се казва още в съобщение на службата в Телеграм.

По-рано беше съобщено, че при обстрел на централния площад на Харков от руските войски са загинали 10 души, припомня Укринформ.

Най-горещата точка в Украйна е Херсон, следвана от Харков и на северозапад от Киев, заяви Олексий Арестович, съветник на ръководителя на президентската канцелария по телевизия “Рада”. Той уточни, че в Херсон се водят битки по улиците между украинските въоръжени сили и руската армия.

“Втората точка е направлението на северозапад от Киев, където врагът опитва да се групира и прегрупира, а ние нанасяме мощни артилерийски удари по него”, добави Арестович.

Британският премиер Борис Джонсън порица днес "отвратителните" бомбардировки, извършени от Русия в Харков, втория по големина украински град. Той ги сравни с ударите, нанесени срещу Сараево през 90-те години на миналия век.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Пппп
    Ами убитите вчера в Донбас
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари