ЦИК: Видеозаснемане ще се извършва след края на изборния ден

0
Не трябва да се пише или драска върху бюлетините от машинното гласуване, заяви Камелия Нейкова
Не трябва да се пише или драска върху бюлетините от машинното гласуване, заяви Камелия Нейкова Видео: bTV

Не трябва да се пише или драска върху бюлетините от машинното гласуване, заяви Камелия Нейкова

Много се надявам никой да не си помисля, че върху бюлетините от машинно гласуване трябва да се отбелязва с химикал някакъв знак – x, v, или какъвто и да било друг. Това е изискване на закона и не би трябвало да се случва“, каза председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова в студиото на bTV.

По думите ѝ секционните избирателни комисии ще следят да не допускат драскане и писане по тези бюлетини. Тя увери, че няма да има никакъв проблем с доставката на защитената хартия за бюлетините за машинно гласуване и тя ще бъдат доставена в срок.

Видеонаблюдение в реално време и видеозаснемане ще се извършва след обявяването на края на изборния ден, при преброяването на гласовете и отчитане на изборните резултатите от СИК. Изборният кодекс е възложил техническото обезпечаване на Министерския съвет, а ЦИК трябва да определи реда и условията“, каза още Камелия Нейкова.

На предстоящите избори ще има увеличение във възнагражденията на членовете на СИК.

Около 195 лв. е минималното възнаграждение. Съответно това ще доведе до увеличения на възнагражденията на председател, заместник-председател, секретар, на членовете на районните избирателни комисии. На всички членове на избирателни комисии“, каза още председателят на ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русенец
    Циркове и пак циркове!!! Защо са ни тея 240 недоебани путки питам?!??
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари