ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени 21,21% от протоколите

0
Следващата неделя се очертава балотаж в битката за президент
Следващата неделя се очертава балотаж в битката за президент Видео: NOVA

Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме Промяната", води на предсрочните парламентарни избори

Това показват данните на ЦИК, публикувани в 05,15 часа днес въз основа на обработката на 21,21% от протоколите, съобщава NOVA.

Според данните, публикувани на официалния уебсайт на ЦИК, 25,85% от гласоподавателите са гласували за "ПП”. ГЕРБ остава на второ място с 20,38%, а ДПС са получава до момента 15,66%. Партията "Има такъв народ" е с 10,54% от гласовете. Българската социалистическа партия е на пета позиция с 9,07% от гласовете. Още две партии влизат в парламента - "Демократична България" с 5,94% и Партия "Възраждане", получила 5,42%.

Останалите политически сдружения понастоящем не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 48,55%, подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 21,02%, което сочи към балотаж следващата неделя. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните към 5 часа са гласували 14,71%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари