ЦИК: Има предложение от нова фирма за доставка на машини за гласуване

0
Това е „Панов” ЕООД. Предложението тепърва ще се разглежда
Това е „Панов” ЕООД. Предложението тепърва ще се разглежда Видео: Фейсбук

„Има ново предложение от фирма за доставка на машини за гласуване. Това е „Панов” ЕООД. Предложението тепърва ще се разглежда"

 Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов на редовния брифинг на Централната избирателна комисия, цитиран от NOVA

По думите му ЦИК не е прекратила съвместната си работа със „Сиела Норма” и в момента се работи по финализиране на договора за доставка и осигуряване на машините, които са били необходими за изборите на 4 април.

Очаква се да стартира процедура за софтуерно осигуряване и логистика. В следващите дни ще има яснота за доставка.

„Подадените електронни заявления за гласуване в чужбина са 45 231. Най-много са в Турция, Великобритания, Германия и Испания. Близо 2 пъти по-малко заявления са подадени във Великобритания. 15 юни е крайният срок", заяви Томов.

Според него причината за малкото заявления е, че хората там, където знаят, че така или иначе ще има секция, не са мотивирани да подават заявления. Те обаче дават възможност за образуване на предварителни списъци и не се налага подаване на декларации, че хората не са гласували на друго място.

„300 са подадените заявления през дипломатически представителства. Ще има близо 800 избирателни секции извън страната. Най-късно на 18 юни ЦИК ще вземе решение за броя им. До момента са регистрирани само 68 наблюдатели, от 7 организации", информира говорителят на ЦИК.

Томов каза още, че следващата седмица Комисията ще реши техническият образец и защитата на бюлетината, ще бъде открита предизборната кампания. На 15 юни РИК ще назначат секционни избирателни комсии. Условията и редът на гласуване на карантинираните също ще бъде уточнен - в момента те са между 24 и 25 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари