Центърът за обслужване на граждани в квартал "Дружба" 3 заработи успешно

2
Само за ден през гишетата за подмяна на лични карти, паспорти и издаване на шофьорски книжки са минали над 30 души
Само за ден през гишетата за подмяна на лични карти, паспорти и издаване на шофьорски книжки са минали над 30 души Видео: Русе Медиа

Модерен административно-информационен център, в който заедно ще работят служители на общината и полицията, бе официално открит днес в Русе. Той се намира в блок 4 в жк „Дружба 3“ и ще обслужва около 31 % от жителите на града

 На откриването на центъра присъстваха кметът Пенчо Милков, директорът на ОД на МВР-Русе ст.комисар Мирослав Дамянов и бившият директор на полицията Теодор Атанасов, по чието време е започнала подготовката на съвместната инициатива, информира Русе Медиа. 

Помещенията са след основен ремонт и в тях ще се намират четири гишета за издаване на български документи за самоличност към МВР, ще има работни места за издаване на удостоверения за гражданско състояние от общината, както и приемна на Първо РУ, където да се приемат сигнали от граждани.

Само за ден през гишетата за подмяна на лични карти, паспорти и издаване на шофьорски книжки са минали над 30 души. Всички услуги, включително и документи с биометрични данни, които се предлагат в сектора в Областната дирекция, ще ги има и тук. Изключение ще бъде само експресната поръчка, тъй като тя е за 8 часа и няма да може да бъде изпълнена от екипа в „Дружба 3“. Улеснение за жителите на Русенска област е, че в този инфоцентър няма райониране и там могат да бъдат обслужени всички, които имат нужда от нови документи.

Общината също ще предлага възможност да се вадят всички документи, които иначе се издават в инфоцентъра на пл.“Свобода“. Ще се изпълняват засега главно обикновени поръчки, а за някои услуги и бързи. Ще се вадят акт за раждане, удостоверение за наследници, удостоверение за настоящ и постоянен адрес и др.

Обмисля се и възможността да се разкрие също гише за плащане на местни данъци и такси, което да е допълнително улеснение за живущите в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари