Цената на биткойн внезапно скочи с няколко хиляди долара

0
Биткойнът поскъпна с над 7% до близо 47 600 долара в петък
Биткойнът поскъпна с над 7% до близо 47 600 долара в петък

Тази година най-голямата криптовалута отново демонстрира волатилния си характер

Биткойнът поскъпна с над 7% до близо 47 600 долара в петък, добавяйки 3 142 долара към цената си за 24 часа. Най-голямата криптовалута се е повишила с над 70% спрямо дъното от близо 27 000 долара от януари.

Втората по големина монета – етер, също се повиши със 7.86% до 3 284 долара за брой в петък. Двете криптовалути често вървят ръка за ръка, макар че напоследък се наблюдава и друга тенденция. Все повече инвеститори започват да гледат на биткойн като на сигурно убежище, докато подхождат рисково към неговите алтернативи, пише economic.bg

Тази година най-голямата криптовалута отново демонстрира волатилния си характер. Тръгвайки от ниските си нива от началото на годината, през пролетта удари исторически рекорд от над 60 хил. долара за брой, за да потъне отново за броени седмици с около 40% надолу.

Сред двигателите за растежа бяха данните за голямата инвестиция на Tesla в биткойн и приемането му като разплащателно средство, както и това, че компании като Mastercard и PayPal също решиха да я включат в платформите си. Обратно, бързо последвалата новина за отказа на електромобилния производител да използва биткойн като разменна монета и критиките за вредния екологичен ефект от добива на валутата поведоха цената ѝ надолу.

Важният въпрос за дългосрочните инвеститори пък е не как варира цената на биткойн в краткосрочен план, а къде може да отиде тя след 10 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари