Целият кордон на Борисов кара без винетки и гражданска

5

Управлението на Борисов се върти около джипа му, или джиповете му. Мистерията е точно колко са на брой.

Вчера лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се появи с цял кордон в Силистренско. Интересно е, че системите за проверка показват, че нито една от колите няма винетка и „Гражданска отговорност“.

Първото обаче е повече от очевидно. Номерът на прочутата джипка на Борисов е свален и е сложен на уж по-скромната кола, която е принуден да кара в момента, пише Petel.bg.

Това се вижда при сравняване на кадрите от видеата, която бившият премиер във Фейсбук, отбеляза Павел Лозанов в "Свободна Варна".

Други възможни нарушения на Борисов, който могат да бъдат установени без проблем от всеки, са липсата на винетка и застраховка „Гражданска отговорност“.

Поне така показват публичните регистри на https://check.bgtoll.bg/#/ и http://eisoukr.guaranteefund.org/

Тъй като данните за тях са публични, всеки може да напише номера на колата, с която лидерът на ГЕРБ обикаля страната в отчаяна агитация, за да се върне на власт, без да е платил нито едното, нито другото.

Същото се отнася и за другия автомобил от кортежа на лидера на ГЕРБ...

...както и за третата кола, която го следва в обиколката из страната.

Не е тайна, че нарушенията на правилата за движение по пътищата, беше една от запазените марки на Борисов като министър-председател. Много често хора са коментирали поведението му зад волана, но докато той беше на власт, всичко завършваше с това, че отговорността е на НСО. В момента обаче Бойко Борисов е многото бълагрски политици. Защо полицията и останалите контролни органи на пътя продължават да смятат, че той е над закона – за това няма разумно обяснение.

Възможно е обаче колите на Борисов да са на НСО. "Свободна Европа" прави преди дни опит да разбере това, но не получи отговор.

По закон премиерът и председателят на Народното събрание могат да ползват "специализиран транспорт на НСО" до 4 години след напускане на заеманата длъжност. Услугата включва служител на НСО и “автомобил с оборудване”. Поддръжката и горивото на автомобила са за сметка на държавата.

От НСО обясниха, че охраняваните лица нямат право на избор на автомобил. Решенията се взимат от специална комисия, но са тайна. От своя страна охраняваните лица могат да се откажат от услугите на НСО с декларация.

Въпросът за "Гражданската" на джипа на Борисов повдигна миналата година Арман Бабикян.

Национална служба за охраната обясни пред OFFNews, че всички коли на службата са регистрирани с една полица и затова, когато се въведе регистрационният номер на джипа, не се открива регистрация.

Всички автомобили на Националната служба за охрана (НСО) имат валидна застраховка "Гражданска отговорност", съобщиха от службата по-рано през деня.

"Във връзка с тиражирана информация, че автомобил на Национална служба за охрана, ползван за осигуряването на министър-председателя, няма задължителната застраховка "Гражданска отговорност", НСО заявява категорично, че тази информация не отговаря на истината", се казва в съобщението.

Но дали така стои въпросът и с липсата на винетки?

Въпросът, който възниква в момента, е чии коли ползва в момента Борисов?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари