Тримата нови общински съветници в ОбС-Русе положиха клетва

0

Общински съвет – Русе започна своето 21-о заседание с трима нови съветници, избраха и нов заместник-председател

Това са Илиян Илиев от ПП ГЕРБ, Нора Стоянова от „БСП за България“ и Юрий Георгиев  от „Демократична България – Обединение“.

Те положиха клетва днес в зала „Свети Георги“, в присъствието на председателя Иво Пазарджиев, кмета на Община Русе Пенчо Милков, ръководството на общината, представители на администрацията, областна администрация, ОИК и медиите. Общинските съветници присъстваха онлайн предвид наложените противоепидемични мерки.

И все пак тържественост не липсваше. Иво Пазарджиев покани новите лица на Общинския съвет да положат клетва на трибуната в зала „Свети Георги“.

Те влизат на мястото съответно на Алисе Муртезова, Пламен Рашев и Митко Кунчев.

Илиян Илиев е  роден на 13 април 1973 година в Русе. Завършва Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ По професия е адвокат. Член е на ПП ГЕРБ в Русе.

Илиян Илиев заяви, че сред приоритетите му като общински съветник е да е близо до проблемите на хората, с които се среща ежедневно. Г-н Илиев има намерение да провежда техните питания и искания към общинската администрация и да търси решения за по-добро сътрудничество между местната власт и хората.

Нора Стоянова е родена през 1994 г. в гр. Русе. Възпитаник и преподавател на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър " Финанси", магистър “Банково дело”. Председател е на Младежкото обединение в БСП Русе и областта. Координатор на Националния съвет на БСП за Област Русе.

Намирането на пресечната точка между регионалното и националното в полза на русенските граждани ще бъде в центъра на нейната работа. Г-жа Стоянова ще се бори за един по-справедлив и социално ориентиран град, който създава възможности за развитие на младите хора и инвестира в техните умения и потенциал. Благото на Русе и неговите граждани, икономическият му просперитет и развитие ще бъдат неин основен приоритет. Тя вярва, че солидарността между хората е условие за общия възход и затова нейната кауза е именно промяната, за да може младите русенци да остават тук, където са родени.

Юрий Георгиев е роден на 9 декември 1965 г. Завършил е Русенски Университет „Ангел Кънчев” със специалност „право”, с професионална квалификационна степен „магистър”. От 2002 г. има и юридическа правоспособност. Притежава лиценз от Държавната Комисия по Стокови Борси и Тържища за „брокер на стокова борса”, както и сертификат по МЕДИАЦИЯ от Българска Асоциация за Извънсъдебно Решаване на Спорове (БАИРС).

От 2007 г. е един от учредителите и член в ПП Движение „Да България“, от чиято квота в политическото обединение „Демократична България“ е и предложен за член в Общински съвет – Русе.

Деница Иванова е новият заместник-председател на Общинският съвет в Русе

Изборът на нов заместник-председател идва, след като Пламен Рашев стана народен представител и вече е част от 45-ото народно събрание заедно със своите колеги Алисе Муртезова и Митко Кунчев.

Деница Иванова освен бакалавърска степен по „Стопанско управление“ и магистърска степен „Европеистика и публична администрация“, е завършила и „Академия за социална политика“ – Институт за социална интеграция – випуск 2016 г., Национална програма „Управленски умения“ в Българско училище за политика „Димитър Паница“ и Нов български университет. Г-жа Иванова Притежава и сертификат към Съвета на Европа (Council of Europe) по национална програма „Управленски умения“.

Новият заместник-председател на Общинския съвет казва, че умората от 30-годишния преход е довел до ниско доверие към институциите и политиците. „Обществото очаква от нас решения, а не думи. Очаква се да бъдем бързи в реакциите и действията си. Това всички го изпитахме на гърба си през последната година поради коронавирус кризата. Време е за гъвкавост в решенията ни, а не за политически инат и ако искаме утре да бъдем удовлетворени, трябва да направим крачка напред – както в отношенията помежду си, така и в отговорностите си“.

Деница Иванова ще отстоява това в Общинския съвет да се водят конструктивен диалог и дебати по политики, а в споровете да не се търси политически дивидент, а да се чуват добре основани аргументи. „Да излезем от разговорите, в които все по-често залитаме и ползваме „език на омразата“, основаващ се на нападки на личността, което измества фокуса от конкретните проблеми“ добавя още г-жа Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари