Трима русенци са задържани за грабеж и убийство

2
Оперативните действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-ВарнаОперативните действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна
Оперативните действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-ВарнаОперативните действия са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Варна Снимка: БГНЕС/архив

За трима арестувани русенци за грабеж и убийство съобщава ОДМВР Варна

Извършени са арести на 22-годишна жена и на двама мъже - на 43 и 34 г., тримата от гр. Русе. На 08.08.2020 г. по обяд бил получен сигнал за открит починал гост в стая на хотел във Варна, чужд гражданин. При извършения първоначален оглед не били открити следи от насилие, но експертите забелязали, че от стаята на жертвата видимо липсвали вещи.

Оказа се, че за случилото са виновни осъжданите 34-годишен Людмил и 43-годишният Радослав, които действали в комбина с 21-годишната проститутка Ренета. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

От там поясниха, че престъпната им схема - да дрогират, а после оберат даден мъж, е била прилагана и преди.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна в ареста са задържани под стража за срок до 72 часа извършителите на грабеж, придружен с убийството на 35-годишен гражданин на Австрия.

Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като извършители на престъплението /по член 199, ал. 2, във връзка с член 198, ал. 4 от НК/ трима, сред които и 21-годишна жена, занимаваща се с проституция. В ареста са 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М. и 21-годишната Ренета Н. И тримата са от Русе.

На 8 август тази година тялото на 35-годишния Мизгин Х. е намерено в хотелска стая във Варна, разкрива подробности Блиц.

След извършената аутопсия било установено, че смъртта на младия мъж с австрийско гражданство, който следвал в Медицинския университет във Варна, е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът на австрийския гражданин са открити в заложна къща във Варна, където са оставени от Людмил и Радослав.

Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причина за смъртта на 35-годишния студент, били дадени на Ренета от двамата ѝ съучастници с цел да бъде упоен и ограбен след това.

Разследването по случая установява, че тримата не прилагат престъпната схема за първи път.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни.

Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел. Предстои привличането им като обвиняеми и за държане с цел разпространение на високорисковите наркотични вещества.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане най-тежките мерки за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо тримата обвиняеми.

Справка за съдимостта им показва, че Радослав е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби, Людмил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Ренета е неосъждана, поясниха от Апелативна прокуратура – Варна.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари