Трима мъже и една жена не можаха да преборят КОВИД-19 в Русе

0
Област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната
Област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната Снимка: Dunavmost, архив

За трети пореден ден от Регионалната здравна инспекция в Русе отчитат повече оздравели отколкото заразени с КОВИД-19

 За изминалото денонощие са установени 72 нови случая на коронавирусна инфекция в областта, а излекуваните са 126. 57 от заболелите за последните 24 часа са от община Русе. Седем заразени има в Иваново, шестима в Бяла и двама в Ценово.

В останалите общини от региона – Борово, Ветово, Две могили и Сливо поле няма регистрирани нови случаи. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13068, а преболедувалите 10763. Активните случаи са 1539.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 366 души, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 141, като шест от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 766, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 442 от тях са мъже, 324 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Според Единния информационен портал област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирус, като с най-малко е област Разград – 16.

До момента в областта са извършени 17167 имунизации, като повторна доза са получили 3581 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 411 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари