Трима души са задържани заради смъртта на 3-годишния Тошко

0
Детето било на гости при леля си, когато се случила трагедията
Детето било на гости при леля си, когато се случила трагедията

Като много любознателно и обичащо животните дете описаха 3-годишния Тошко жители на село Мокрище.

Според тях питбулът, който го е разкъсал, никога не е проявявал агресия и е бил вързан при инцидента, предаде БГНЕС.

Детето било на гости при леля си, когато се случила трагедията, разказаха хората от селото. След получения сигнал вчера около 15 часа, на мястото незабавно пристигнали полицаи, както и екип на Спешна помощ, уточни говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Предстои да бъдат извършени експертизи, за да се установи дали питбулът е агресивен и чак тогава да се реши съдбата му, каза д-р Петко Митев, директор на областната дирекция по безопасност на храните. Задържани са лелята на убитото дете, нейният съпруг, както и бащата на детето.

От Районната прокуратура съобщиха, че наблюдават досъдебно производство за това, че на 29 януари 2018 г., в с. Мокрище, общ. Пазарджик, не са били положени достатъчно грижи за гръбначно животно – куче от породата „питбул“, което е било под надзор, като в резултат на това е последвала смъртта на малолетно лице – 3-годишно момче

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да определи причините за смъртта на детето, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, като по отношение на собствениците му е издадено предписание. По досъдебното производство са били задържани три лица за срок от 24 часа по Закона на МВР.

След изготвяне на съдебно-медицинската експертиза предстои Районна прокуратура-Пазарджик да прецени по нататъшните си действия. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари