Трима български моряци се задушили от отровни газове в шлеп

0
Мъжете са се задушили от отровни газове в шлеп, превозвал царевица
Мъжете са се задушили от отровни газове в шлеп, превозвал царевица

Трима български моряци са загинали при инцидент на борда на плавателен съд в австрийската част на река Дунав. Това съобщи австрийското издание "Куриер", цитирано от Канал 3.

По данни на австрийската полиция, която се е заела със случая, мъжете са на възраст 41, 44 и 46 години и са били част от екипажа на влекач с два шлепа, превозващ царевица по реката. За момента имена и дори инициали на загиналите не се съобщават.

Според друго австрийско издание "Корне цайтунг" инцидентът е станал в неделя вечерта, когато плавателният съд е бил на котва. По това време шлеповете са били празни, тъй като стоката вече била разтоварена. По неясна засега причина двама от моряците слезли в една от празните товарни кухини. Тя била с размери четири на шест метра, но в нея се влизало през тесен люк с размери 40 на 60 сантиметра. След като двамата моряци не се върнали, третият отишъл да види какво се случва, но паднал безжизнен още на стълбата.

Сигнал за инцидента подал капитанът на плавателния съд. На мястото пристигнали пожарникари и медицински екипи, но вече било късно да се помогне на тримата моряци. Назначена е аутопсия на телата, но се предполага, че мъжете са загинали от отравяне с газове, образувани при ферментацията на превозваните товари. Вероятно те са останали в кухината след разтоварването на царевицата.

Директорът на "Речен надзор – Русе"Иван Иванов  потвърди пред Канал 3, че е научил за инцидента от австрийските медии, но до момента не е получавал официална информация от властите във Виена. Според него напълно възможно е хората да са се задушили от газове, образувани при ферментацията на царевицата, която корабът е превозвал, както случаят е обяснен в медиите, но не разполага с повече данни.   

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари