Три жени са в тежко състояние след катастрофата край Своге

0
От „Пирогов” призовават всеки, който има възможност, да дари кръв
От „Пирогов” призовават всеки, който има възможност, да дари кръв Видео: NOVA

След тежката катастрофа, при която автобус се обърна край Своге, шест жени бяха настанени в „Пирогов”. 

Три от тях все още са с опасност за живота.

Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни контузии”, обясни Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов”, предава NOVA.

Предстоят им още наблюдения, а на и някои операции. На пациентката, която е в неврохирургия, ще й бъдат извършени допълнителни изследвания и най-вероятно й предстои оперативна интервенция в областта на лицевите кости. Останалите три пациентки остават в същото състояние. Те са на командно дишане и все още има опасност за техния живот. Остават стабилни и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Затова смятаме, че най-острият период е овладян”, поясни Балтов.

Все пак остава въпросителна, защото гръдните травми са много тежки. Те се развиват постепенно в рамките на 4 до 7 дни. Предстои процес на възпаление, който е задължителен при такива тежки травми. Прави се всичко, което е необходимо, за да се преодолее това”, допълни той.

Асен Балтов каза още, че е хубаво да има кръводарители и призова всеки, който има възможност, да дари кръв. Той не се ангажира да прогнозира колко време ще продължи възстановяването на пациентките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари