Три заведения в Русенско са работили въпреки забраните

11
Съставени са 16 акта за неносене на маски
Съставени са 16 акта за неносене на маски Снимка: Dunavmost / архив

Съставени са 16 акта за неносене на маски

В най-тежките месеци от началото на пандемията - ноември 2020 – януари 2020 г. служителите на ОДМВР в Русе са извършили близо 6450 проверки на граждани, поставени под карантина.

Това съобщиха от Дирекцията на запитване, отправено от БРЯГНЮЗ.

Образувани са 17 проверки при констатирани случаи за евентуални нарушения. Съставени са 828 предупредителни протокола за неносене на маски и 16 акта.

Три акта са връчени за нарушения в заведения на територията на областта.

Те са работили след указания час, който първоначално бе въведен със заповед на министъра на здравеопазването. Освен това униформените констатирали, че в заведенията са приемали клиенти в нарушения на следващите заповеди на министъра на здравеопазването, които изцяло забраниха работата на ресторантите, поясняват още от полицията в Русе. Припомняме, че ресторантите затвориха окончателно на 27 ноември.

Служители на ОДМВР в Pyce, съвместно със служители на Регионалната здравна инспекция, регулярно извършват проверки на заведения и места за подслон, с оглед съответствие на дейността им със заповедите на Министъра на здравеопазването, посочват още от Областната дирекция на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари