Третокласници в СУ "Васил Левски" получиха ценен урок за Благовещение

4

Урок за Благовещение в училище "Васил Левски".

Инициативата е на свещеник Кирил Синев и с благословението на Русенския митрополит Наум.

На 22 март отец Кирил изнесе урок за предстоящия празник Благовещение в русенското училище „Васил Левски“, което се намира в енорията на храм „Свето Възнесение“.

Свещеникът посети 3б и 3а клас, с класни ръководители съответно Здравка Георгиева и Росица Хальова. Децата бяха запознати със започналия Велик пост и празника Благовещение. Отец Кирил раздаде на всеки един ученик образователната картичка Благовещение, издание на Центъра за образователни инициативи „Двери“, както и иконки с образа на св. Петка за благословение.

При подготовката си за урока свещеникът използва учебното пособие „Празник в класната стая“, издание на Двери, в което занятието е подробно разработено.  

Учениците бяха много старателни и сръчни. Изработиха поздравителната картичка и написаха мило пожелание към своите майки. Сега вече те имат скъп подарък, с който ще зарадват мама на 25 март.

Това не е първа среща на третокласниците с техния енорийски свещеник.

Ежегодно в навечерието на Възкресение Христово и Рождество Христово ученици от това училище гостуват в храма, където участват в боядисване на яйца и украса на елхата, заобиколени от духовната грижа и обич на своите духовници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари