Траян Тотев: След Нова година всяко домакинство ще усети увеличението на цената на тока

5
Искаме действия, добавя областният координатор на ВМРО-Русе
Искаме действия, добавя областният координатор на ВМРО-Русе Видео: Русе Медиа

Пореден протест срещу високите цени бе организиран днес от ВМРО в Русе.

С автошествие по русенските улици участниците изразиха своето несъгласие с поскъпването на тока, спекулативния скок на горивата и на стоките от първа необходимост. Те настояват за контрол от страна на държавата, тъй като високите цени удрят както по бизнеса, така и по обикновените българи.

Тежка зима очаква бизнеса, ако не бъдат взети мерки, и тези повишения на тока, които КЕВР иска от Нова година, също ще бъдат пагубни те пък за физическите лица. Тогава абсолютно всяко домакинство, което не го е усетило през цената на бизнеса, ще го усети. Настояваме за контрол на държавата върху повишението на цените. Има едно усещане за спекула в стоките от първа необходимост, при тока също смятаме, че държавата не си е на мястото, за да контролира цените. Искаме действия, а ако няма адекватни такива – от служебното правителство да си подават оставките“, каза областният координатор на ВМРО - Русе Траян Тотев, предава Русе Медиа.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира, че е редно да се забави т.нар.зелена сделка, която създава проблеми в енергетиката. „Ние не сме роби на някаква зелена утопия. Всички тези неща, които се написаха в началото на Европейската комисия, за да зарадват зелените, трябва да бъдат преразгледани“, каза Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари