Транспортният министър: Повечето превозвачи ще продължат работа

0
Николай Събев е на посещение в Русе
Николай Събев е на посещение в Русе Видео: NOVA

„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се подаде на шантаж", заяви той

„Ние сме отговорно правителство,което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас, ако седнат отговорни предприемачи, отговорната  част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с радост въпросите. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме. По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си изпълняват ангажиментите си към народа”. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, предаде NOVA

По думите му правителството обсъжда различни варианти, за да има добри условия в ненормална икономическа ситуация.

„За 5 месеца правителството е изхарчило 4 милиарда и половина лева, които представляват 3% от националния ни бюджет. Целта е да поемем тези разлики в цените на енергията. Финансовият министър много сериозно обсъжда антиинфлационен пакет от мерки. Част от нещата бяха анонсирани в съобщението на Министерството на финансите. Трябва да осигурим защита за най-слабите. Тоест, очакваме пакет от Министерството на финансите, който ще бъде разгледан от правителството”, уточни Николай Събев.

Министърът увери, че активно работи по това Русе да има летище.

В тази връзка заделихме парите, които вече са по сметките на общината. Само, че за да започнат да се използват, трябва да има нотификация от ЕК, че това не е държавна помощ. За да се случи това, някой трябва да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е извършен превода, но формулярите не са изпратени. Обсъждаме с кмета на общината възможности как да ускорим процеса. Друг е въпросът доколко и как ще трябва да се управлява това летище. Държавна компания не би могла да управлява така добре. Бъдещето му е концесиониране – да го дадем в ръцете на някой опитен оператор на летища. Имахме скоро среща и с външни оператори”, увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари