Транспортният факултет на Русенския университет чества 35-ата си годишнина

0
Празникът бе отбелязан с кръгла маса и културна програма
Празникът бе отбелязан с кръгла маса и културна програма Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Празникът бе отбелязан с кръгла маса и културна програма

Днес се навършват 35 години от създаването Транспортния факултет на Русенския университет. Забележителната годишнина бе отбелязана с поредица от събития. Бе проведена Кръгла маса на тема „Транспортни системи на бъдещето“, в която участваха преподаватели, докторанти, студенти от факултета и други заинтересовани страни.

Тържеството започна с академичното слово на ректора на университета – акад. Христо Белоев. Деканът на факултета – доц. д-р Асен Асенов приветства гостите, направи обзор на постигнатото от факултета през изминалите години и представи перспективите за развитие. Последваха приветствия от официалните лица, като пръв поздрави гостите г-н Димитър Недев – заместник-кмет на Община Русе.

Представител на Русенската Света митрополия също отправи своите благопожелания към всички присъстващи. Бяха получени множество поздравителни адреси.

Видео поздрав бе отправен от проф. дтн Александър Сладковски, зам.-ректор по сътрудничеството със страните от Централна и Източна Европа и централна Азия в Силезийския технологичен университет и Доктор хонорис кауза на Русенския университет.

Бяха обявени резултатите от конкурсите за рисунка и презентации на тема „Транспортни системи на бъдещето.

На празника имаше богата културна програма, благодарение на Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ Русе, с ръководител г-н Димитър Донев и г-жа Катя Димитрова; спортен клуб „Настроение“, Русе – Иван и Елена Деспотови; Марияна Илиева – студентка от 4ти курс на специалност „Български език и история“ на РУ; Кристина Петкова от 11 клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Празнично
    35 години не са малко, но за един факултет в академична институция не са и много. Но нека да си припомним, че 15 години от тях са под управлението и феодалния скиптър на един изпечен селски тарикат и наглец, вредил сина си за доцент в този факултет. Вредена е и снахата и така цялото семейство е в схемата, тъй като и съпругата на наглеца също работи в РУ. Така заедно с другите семейства в това феодално владение се създава семейно-приятелска задруга с огромни апетити. Това ли е научноизследователски университет?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари