Транспортни неволи в Русе

2
Има куриозни случи на блокирани автомобили в дворовете
Има куриозни случи на блокирани автомобили в дворовете

Транспортни неволи в Русе.

Заради изграждане на канализация, в няколко квартала на града улиците стоят разкопани повече от една година. Има куриозни случи на блокирани автомобили в дворовете, заради ремонт на улица.

В русенския квартал "Средна кула", където ситуацията е най-критична. Колите тук често пропадат в дупките и се чупят. Местните жители не са доволни и от качеството на ремонта. Обяснението на местното ВиК дружество е, че изпълнението на проекта се бави заради доставката на материали. Повече подробности ще научим от Андрей Кючуков.

Диана Кючукова живее в квартал "Средна кула" от 20 години. Изграждането на канализация в района приела като окончателно решение на проблема със септичните ями, които хората тук ползват откакто се помнят. Ремонтните дейности обаче им създали куп неудобства и допълнителни харчове.

"Всичко навсякъде е разровено, живеем в кал, в пушек. Всичко е мръсно, колите се чупят. Поетапно трябваше да се прави. Поне една улица да се направи изцяло, за да се почне следващата, но не е така", заяви Диана Кючукова, предава БНТ.

Подобна е ситуацията и в съседния квартал "Долапите".

"Наистина по-бавно става. Много хаотично", допълни Никола Златев, жител на квартал "Долапите".

Хората твърдят, че на места се асфалтира върху пепелта и очакват скоро "ремонт след ремонта".

"Половината асфалтирано, половината не. Колите ни направо се разпаднаха. Плащам гражданска, плащам преглед, плащам винетки, пътища няма", добави Георги Иванов, жител на квартал "Средна кула".

От местното ВиК дружество признаха за проблема, като една от причините, които посочиха е, че много от материалите, с които се работи са вносни и понякога доставката им закъснява.

"Има някои обекти, които закъсняват, но се надявам, че при по-добра мотивация, концентрация и мобилизация на тези изпълнители те ще успеят да свършат в срок. Съжалявам за неудобството, но няма друг начин. Не може, ако днес направиш пет метра, веднага да ги асфалтираш. За изпълнителите не е целесъобразно - нито като количество, нито като организация. При такъв мащабен проект няма как да се случат нещата. Ако някой може да го направи - да заповяда ще отстъпя мястото веднага", заяви инж. Сава Савов, управител на ВиК-Русе.

Договорът с фирмата изпълнител е подписан така, че ако разрушенията по дадена улица са под 50 процента, ангажиментът на изпълнителя е да покрие само разкопаната част. От своя страна Община Русе ще поиска от регионалното министерство средства за цялостното асфалтиране на улиците в двата квартала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари