Тръмп твърди, че е загубил 5 милиарда долара откакто е президент

0
Това нещо ми струва цяло състояние, да бъда президент, заяви Тръмп
Това нещо ми струва цяло състояние, да бъда президент, заяви Тръмп Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп твърди, че след като е станал президент на САЩ е загубил 5 млрд. долара от състоянието си.

Част от тези персонални загуби са свързани с разходи по различни дела, които се водят „ежедневно“ срещу него от противниците му, откакто той е държавен глава, предава NBC, цитиран от Economic.

Това нещо ми струва цяло състояние, да бъда президент“, заяви Тръмп по време на реч в Петрохимичния завод на Shell в Монака, Пенсилвания. „Вероятно ми струва от 3 до 5 млрд. долара привилегията да бъда президент. Но не може да ми пука по-малко. Не ме интересува. Знаете, ако сте богат, няма значение. Просто искам да свърша страхотна работа“, добави Тръмп.

Но според американската телевизия сумата, която Тръмп цитира, е съмнително голяма и граничи с невъзможното. Но все пак е много трудно да се докаже колко са разходите му наистина. Също така не е ясно колко точно е богатството на американския президент. Той твърди, че то достига 10 млрд. долара. Forbes обаче изчислява активите му на 3.1 млрд. долара.

По време на предизборната кампания през 2016 г. Тръмп обяви намерението си да публикува данъчните си  декларации, но все още не го е направил. Той обяснява, че няма да изнесе данните заради проверки на бизнеса му, които се водят в момента. През май 2017 г. в интервю Тръмп заявява, че вероятно ще публикува данъчните си декларации едва след като напусне президентството.

Още преди встъпването си в длъжност Доналд Тръмп обяви, че ще напусне управлението на компаниите си и ще сложи на ръководните постове синовете си Доналд и Ерик. Той реши да консолидира всички свои компании, да води общо счетоводство и отчитане. Вместо да продаде активите сии, Тръмп ги прехвърли във фонд, управляван от синовете му.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари