Тракторист погази труда на над 300 доброволци в град Мартен

3

Прегази току-що засадените дръвчета 

Залесяването с дръвчета в Мартен, което стана днес с участието на над 300 доброволци, бе помрачено от изключително неприятен инцидент. Няколко часа след акцията трактор е прегазил новите насаждения.

 За това алармира кметът на града Димо Тонев, който е подал сигнал в полицията.

Инициативата за засаждането на дръвчета в Мартен бе съвместна между Държавно ловно стопанство и Гората.Бг, заедно с много доброволци.

Мястото, определено от общината, бе част от общински терен от 105 дка, а Гората.Бг осигури иглолистни и широколистни дръвчета. Възмутени мартенчани разказаха, че първите дръвчета са били засадени още 8 часа, а в ранния следобед участници са забелязали трактор, който прегазва новите насаждения. За вандалската проява веднага е сигнализиран кметът на Мартен, който от своя страна е препратил сигнала до кмета на Русе и дежурния от МВР.

Тракторът е на председателя на екосдружение „Дунавски регион“ Владислав Маринов. „Той буквално погази и унищожи труда на хората, без да е засадил нито едно дръвче“, коментираха потресени граждани на Мартен.

По-късно Владислав Маринов поднесе извиненията си във Фейсбук. Той обясни, че машината е била управлявана от тракториста, който работи при него. „Искам да поднесе най-искрени извинения на всички. Защо е решил да мине оттам, нямам представа, но това е безотговорно и недопустимо. Веднага, щом разбрах за случилото се, отидох на място и видях причинените от него щети. Искам да кажа на всички, че всички щети ще бъдат  възстановени и наистина съжалявам за случилото се. Разговарях с мои колеги  и решихме при първа възможност да се опитаме да направим и поливка на залесените дръвчета. Още веднъж се извинявам за случилото се , извинявам се най-вече на хората, положили труд за тази наистина благородна кауза“, заяви Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари