Трактори блокираха движението към Дунав мост

10
Земеделците искат забрана на вноса на зърно от Украйна
Земеделците искат забрана на вноса на зърно от Украйна

Земеделците искат забрана на вноса на зърно от Украйна

Зърнопроизводителите излязоха на протест. Намеренията им са да разположат земеделска техника по основните пътища, които водят до граничните пунктове с Румъния, предаде NOVA.

Демонстрации има край Видин, Русе, Силистра и Кардам. Причините - вносът от Украйна, който влошил конкурентоспособността на българските производители, опасността от фалити и междуфирмената задлъжнялост. Основното искане на протестиращите е България да наложи вето върху свободния внос на продукция от Украйна.

Затруднено е движението на път Е-79 преди "Дунав мост - 2". На място са земеделци от Видин, Монтана, Плевен и Пазарджик.

Трактори са блокирали и движението край Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    19
    Ф16
    Мартен Русе 55 Мин , благодаря на протеста,мамицата ви мръсна,
  • 13
    18
    Мазньо
    Ама пред Лукойл протести за високите цени няма. И министъра на земеделието нищо не казва. Сакън...
  • 22
    17
    ЗАЩО
    не протестирате в София пред министерството, а тука пречите на нормалните хора?! Днеска не мога един час да мина 200 метра заради вашите тъпи протести. Управлението НЕ Е ТУКА! Престанете да ни тормозите тук! Русе даже таксите не взима от моста. Ама всичките негативи отиват при нас. Аман !
  • 19
    16
    Мазньо
    Утре като отида в магазина за олио и видя цена 4 лв. ще кажа не, искам да го купя за 10, щото зърнопроизводителите страдат.
  • 18
    15
    Русенец
    В България най-много пари от селскостопанските средства от ЕС за страната ни отиват за зърнопроизводителите (тъй наречените "зърнари"). То не бяха покупки на Бентлита, Майбаси и Ламборгинита. И не обичат, както се оказва конкуренцията. Ама при пазарна икономика е така – който успее да продава възможно най-качествено възможно най-евтино, печели. А за приказки как без тях нямало бъдеще - и без петел ще се съмне!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари