Трайна тенденция за спад на новозаразените с COVID-19 в Русенско

2
Днес - един зелен коридор, утре - няма работещи коридори
Днес - един зелен коридор, утре - няма работещи коридори Снимка: Getty Images/Guliver

Трайна тенденция за спад на новозаразените с Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско.

Спада обаче и броят на желаещите да се имунизират. За последната седмица в областта са поставени 435 дози от някоя от наличните ваксини. Близо 58% от тях са трета игла, над 30% са т.нар. втора доза. Само за сравнение в периода от 19-и до 25-и февруари включително направените ваксини са с 224 повече или общо 659 поставени дози.

По последни данни са поставени общо 125 793 ваксини. От края на 2020-а, когато бе дадено началото на имунизационната кампания в страната, 57 917 души от областта са със завършен имунизационен курс, т.е. имат по две дози или са ваксинирани с еднодозовия препарат на „Янсен“. Същевременно с трета игла са 20 581 русенци. Това сочи справка в Единния информационен портал.

Колкото до възможността за имунизиране без предварително записване, от Регионалната здравна инспекция уведомяват, че през уикенда такава ще има на едно единствено място в област Русе и то само днес. Ваксини ще се поставят до 12:00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Осигурените препарати са на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари