Трагичен инцидент в Русе

10
Директорката на Английска гимназия: Добър ученик,  детето не е създавало проблеми досега
Директорката на Английска гимназия: Добър ученик, детето не е създавало проблеми досега

Трагичен инцидент в Русе.

15-годишен ученик загина след падане от третия етаж на Английската гимназия в града. Момчето е починало в линейката на път за болницата.

Инцидентът е станал около 7:30 часа тази сутрин, 30 минути преди началото на учебните часове. Деветокласникът е открит в задния двор малко по-късно. На място е извикана полиция, която да разследва какво точно се е случило. Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Работи се по различни версии, като най-вероятната е самоубийство, но не се изключва и нещастен инцидент, предаде Русе Медиа.

Директорката на Английска гимназия Маргарита Янакиева обясни, че момчето е ученик за първа година при тях, след като през миналата година е дошъл от училище „Васил Левски“.

„Добър ученик, семейството е нормално, грижовни родители, не е създавало детето досега проблеми. Няма свидетели на инцидента, засега се смята, че е бил сам в класната стая, тъй като там са намерени вещите му. В тази класна стая няма камери, но има камери по коридорите и в двора, които полицията преглежда. За съжаление е сумрачно сутринта толкова рано и не се вижда ясно“, каза Янакиева.

Училището е отворено от 7:00 часа сутринта, тъй като има ученици, които пътуват от села и други населени места, и пристигат по-рано.

“Това дете е от Русе, но по принцип то е идвало винаги по-рано на училище и предполагаме, че то е влязло в училище някъде около 7:15 - 7:20 часа, доста по-рано от другите ученици. Повечето от прозорците имат решетки, а тези, които нямат, са малки. Разследването ще установи какво точно се е случило“, коментира още директорката.

На мястото на инцидента пристигна и зам.-кметът на общината Енчо Енчев. „Сезирахме отдел „Закрила на детето“, дирекция „Социално подпомагане“, и извикахме свободните налични психолози от Ресурсните центрове и от неправителствените организации, с които работим. Те в момента са тук и работят, така че взели сме мерки. За момента това можем да направим“, каза Енчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари