Трагедията в Русе: Мокър път и бясна скорост затриха абитуриентка и рожденик

122
Техни познати са станали свидетели на катастрофата
Техни познати са станали свидетели на катастрофата

Техни познати са станали свидетели на катастрофата

Абитуриентка и рожденик от русенското село Тръстеник загинаха на място в тежка катастрофа, станала в Русе. Малко преди 5:00 часа 18-годишната Миляй и 22-годишният Джейхан се прибирали с автомобил БМВ към дома си, след като отпразнували в Русе рождения ден на момчето. Колата е била собственост на момчето, но зад волана е била абитуриентката, съобщиха от русенската „Пътна полиция“, предаде агенция „Монитор“. Зад тях са пътували с друг автомобил техни познати, които са видели какво точно се е случило.

БМВ-то се движело по международния булевард „България“, когато край бензиностанция на изхода на Русе в посока София се е ударило в паркиран тир с молдовска регистрация. Скоростта е била толкова висока, че предната част на лекия автомобил е влязла под камиона. Пристигналите екипи на Спешна помощ само констатирали смъртта на момчето и момичето.

Тежкотоварният камион е бил спрял за почивка в уширение на пътното платно. Водачът е тестван за алкохол и наркотици и пробите са отрицателни. Село Тръстеник потъна в скръб след жестоката трагедия. Вечерта в семейството на абитуриентката трябвало да има тържество с роднини и приятели по повод завършването на средното ѝ образование, казаха за „Монитор“ хора от Тръстеник.

Разпитани са свидетелите на катастрофата. Най-вероятната причина за трагедията е шофирането с несъобразена скорост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари