Това е България, пийте младежи и трепете хора, държавата ви защитава!

1
ВКС даде повод на онези, които пият и сядат да шофират, да продължат да го правят!
ВКС даде повод на онези, които пият и сядат да шофират, да продължат да го правят!

"Това е България! Това е българското правосъдие!”

С тези реплики бащата на загиналия в катастрофа на хасковския булевард „Илинден” Антон Колев – Недко, коментира присъдата на Алекс Кутетеров, която ВКС измени от ефективна на условна, съобщава haskovo.net.

Основна причина за това е, че здравословното му състояние се влошило след инцидента.

Така той получи условна присъда от 3 г. с 5 г. изпитателен срок, вместо 3 г. и 10 м решетки, каквото бе решението на първите две инстанции. Първата бе в Хасково.

При катастрофата преди 4 години пострадаха и две момичета – Джулия Трендафилова и Даниела Вълчева. Тогава 22-годишният Алекс подкарал джипа с бясна скорост в пияно състояние. След инцидента кръвната проба отчела 1,7 промила алкохол, а колата се движила със 118 км/ч.

„След като излезе присъдата, в интернет имаше коментар: „Пийте! Пийте, младежи, трепете, държавата ви защитава! В случая ВКС точно това направи – даде повод на онези, които пият и сядат зад волана, да продължават да го правят, защото знаят, че тати като плати, всичко им се разминава. Това е България”, коментира разгорещено още Недко Колев.

Според него ако Алекс не бил седнал пиян зад волана, е можело да не се стигне до катастрофата с фатален край за сина му. „Така, че здравословното му състояние е влошено заради главата му”, смята той.

„Ние просто сме оставени да живеем и да се надяваме някой джигит да не се напие и да ни помете. Не само ние, а всички. Няма държава, това е!”, категоричен бе Недко Колев.

Пред съда Алекс Кутетеров обаче отричаше да е шофирал джипа-убиец.

Източник: haskovo.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари