Топлофикация: ТЕЦ-ът в Русе няма да гори битови отпадъци

2
От дружеството се отказали от намерението си да горят така наречения RDF заради отрицателните обществени нагласи към подобна технология, заяви директорът инж. Севдалин Желев
От дружеството се отказали от намерението си да горят така наречения RDF заради отрицателните обществени нагласи към подобна технология, заяви директорът инж. Севдалин Желев Видео: Кис 13

ТЕЦ-ът в Русе няма да гори битови отпадъци.

Това заявява за Новините на телевизия КИС 13 директорът на дружеството инж. Севдалин Желев. От "Топлофикация" са се отказали от това свое намерение, заради отрицателните обществени нагласи към подобна технология.

Дружеството е имало план за период от 5 години да изгради необходимите съоръжения за горене на така наречения RDF или гориво получено от различни видове отпадъци. От "Топлофикация" обаче се отказват от инвестиционното си намерение, заради общественото мнение срещу подобна технология. Инж. Севдалин Желев бе категоричен още, че никога не са горили нещо за което нямат разрешение.

"Топлофикация" е едно от най-проверяваните дружества на територията на областта, посочи още инж. Желев. Последната проверка от страна на компетентните органи е била преди около седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари